Om Maria

Jag har varit i kontakt med yogan i två perioder i mitt liv. Den andra perioden började hösten 2015 då jag blev sjukskriven på grund av en utmattningsdepression. Jag läste att yoga hade hjälp många och eftersom allt i livet kändes hopplöst just då så tänkte jag att jag inte hade någonting att förlora på att testa. Eftersom jag hade yogat ett par terminer några år tidigare så var inte steget så långt till att prova igen. I början kändes det mest utmattande att ta sig till yogastudion men efter ett tag så började jag ändå kunna känna en skillnad på mitt mående de dagar jag yogade jämfört med de dagar jag inte gjorde det. Denna upptäckt drev mig till att fortsätta att yoga oftare och jag började även yoga varje dag hemma. Vissa dagar en längre stund och andra dagar bara 10-15 minuter.

Desto större skillnad jag kände ju mer nyfiken blev jag på yogan och drömmen om att lära mig mer på riktigt började ta form. Med hjälp av en fantastisk coach fick jag stöttningen att våga ta steget att utbilda mig till yogalärare. En stor utmaning eftersom jag vare sig är bekväm med att stå i centrum eller prata inför folk. Jag började min 200 timmars yogautbildning ”Art of life” på Yogaroom i Kungsbacka hösten 2019 och där började en fantastiskt livsresa där jag inte bara fick lära mig mer om yogan utan fick börja lära känna mig själv på riktigt. Denna resa känner jag har bara börjat och jag är spänd av förväntan över vad min resa tar mig vidare på.

Jag har även under våren 2021 utbildat mig till certifierad Mindfulnessinstruktör och kommer under hösten 2021 även utbilda mig till lärare i Yinyoga och Restorative-yoga .